Quesadillas (kesadilje) s graškom, šparogama, rikolom i piletinom

Charlie: Berta?

Berta: What?!

Charlie: I just thought maybe it's almost lunchtime.
Berta: Oh, yeah. (Looks towards Fernando) Quesadilla, bright eyes?
Fernando (Enrique Iglesias): Thank you.
Berta: Coming up.
Charlie: Actually, I'd rather have a sandwich...
Berta: I'm making quesadillas!
Charlie: Quesadillas. Fine.



Ah.
I kako ih nakon ovog ne isprobati?
Ako i zanemarimo ovaj gornji moment, iako nikako nije za zanemariti jer je jako važno zašto Berta nudi baš kesadilje, ovo je jelo idealno za posluživanje na partijima, al i za oduševiti nenadane goste. Tortilje možete koristiti kupovne, nadjev možete pripremiti dan ranije, povrće može biti i smrznuto, a možete upotrijebiti bilo koje povrće koje volite, ali može i bez njega. Ovdje zaista možete dati mašti na volju. I onda ih samo popečete i začas su gotove.

Najbolje su tople, al sigurno nitko neće odbiti niti hladnu. 

Ako vam uopće ostane koja :).







6 tortilja
500g pilećeg filea
1 žlica maslinovog ulja
1 šaka graška
250g zelenih šparoga
1 šaka narezane rikole


sol, papar, čili u prahu
100g sira (gaude)
200g mozzarelle

vrhnje za posluživanje


Grašak i šparoge natrgane na komadiće prokuhajte u kipućoj vodi dok ne omekšaju.

Sireve naribajte i promiješajte.

Pileći file narežite na male trakice. U tavi zagrijete maslinovo ulje te dodajte meso. Pržite na umjerenoj vatri i miješajte dok lagano ne posmeđi. Dodajte grašak i šparoge pa kratko popržite. Posolite, popaprite te pospite čilijem. Dodajte sitno rikolu te sve dobro promiješajte i skinite s vatre.

U drugu tavicu, najbolje je ako imate grill tavu, al može i obična, stavite kap ulja te stavite jednu tortilju i lagano ju grijte dok se ne pojave prvi mjehuri. Tada tavicu maknite s vatre i tortilju posipajte s 2 žlice mješavine sireva i pa s 2 žlice nadjeva pa sa još jednom žlicom sira. Ostavite prazno oko 1 cm od ruba tortilje. Nadjeva ne smije biti previše jer kesadilje moraju biti tanke. Vratite na vatru i pokrijte s drugom tortiljom. Rukom lagano pritisnite da se nadjev dobro rasporedi te pržite par minuta dok se sir ne počne otapati. Tada uz pomoć široke lopatice preokrenite kesadilju i popržite još 2-3 minute i s druge strane da sir sve poveže.

Kad je gotova prebacite ju na veći tanjur ili dasku za rezanje (neka vam samo isklizne iz tavice), ostavite minutu-dvije da se malo ohladi te prerežite na četvrtine ili manje trokute, kako vam odgovara. I tako nastavite dok ne potrošite sve tortilje i nadjev.


Primjedbe

Najčitanije