Snickers keks torta

Opet nisam stigla fotkati torticu na vrijeme. Ostao mi samo ovaj jadan krajac, a i njega sam jedva sačuvala. Fina im je bila :)
Dakle, evo još jedne keks torte, ovog puta u snickers verziji. Uz čokoladnu kremu, ovdje se nalazi i krema sa maslacem od kikirikija, keks, na vrhu je preljev od karamela i čokoladna ganache glazura.


Malo drugačija torta za koju me je bilo strah kako će se složiti ti okusi no na kraju je ispala odlična. Jako se sviđa svima koji vole kikiriki, onima koji ga baš i ne ljube ne sviđa se ni ova torta.
I sigurno će doživjeti reprizu pa se nadam da ću tada uspjeti uloviti i koju ljepšu krišku :). 

 Recept šaljem Make it healthy koja nam je kao temu ovomjesečne blogerske igrice Ajme, koliko nas je zadala kikiriki maslac. 






za kreme:
60g gustina
200g šećera
prstohvat soli
1,5l mlijeka
1 žlica ekstrakta od vanilije ili 1 vanilin šećer
100g čokolade za kuhanje
100g kikiriki maslac

500g petit beurre keksa

karamel:
200g šećera
6 žlica vode
4 žlice maslaca
50ml vrhnja za šlag

100g čokolade
1dl vrhnja za šlag

U lonac debljeg dna stavite kuhati mlijeko. U posebnoj posudi pomiješajte gustin, šećer i sol sa 1dl mlijeka koji oduzmite od količine koju ste stavili kuhati. Kratko izmiksajte da se uklone grudice pa ulijte u toplo mlijeko. Dobro promiješajte i nastavite kuhati dok se ne počne zgušnjavati. Tada kremu maknite sa vatre i podijelite na dva dijela. U jedan umiješajte čokoladu za kuhanje, a u drugi kikiriki maslac. Ohladite kreme.

Skuhajte karamel tako da u posudu debljeg dna ulijete vodu i šećer, kratko promiješajte na laganoj vatri i ostavite da se šećer otopi. Kad se otopi pojačajte vatru, nemojte više miješati!, i pustite da šećer posmeđi. Tada pažljivo dodajte vrhnje za šlag (pazite jer jako prska), dobro promiješajte da se ujednači pa maknite sa vatre i umiješajte maslac. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi.

Na prikladnoj podlozi posložite kekse (4x4), pa ih premažite čokoladnom kremom, prekrijte ju drugim slojem keksa pa premažite kikiriki kremom i tako dok ne potrošite sve sastojke. Zadnji sloj keksa premažite ohlađenim karamelom i prelijte glazurom koju prirpemite tako da čokoladu otopite u toplom vrhnju. Ohladite preko noći i poslužite.

Print 


Primjedbe

  1. S dobrim kolačima je obično tako, nema se kada slikati jer jednostavno nestanu! Čuj, imam problem s tvojom pomišnom Share tablicom: nije nikada krajnje lijevo, već mi se skrola baš po receptu. Možda malo da je pomakneš još više lijevo? Vjerujem da i drugi imaju sličan problem.:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala na primjedbi :). Rezolucija mojih ekrana je dosta velika pa sam posve zaboravila da nekome to može biti problem. Hvala još jednom.

      Izbriši

Objavi komentar

Najčitanije