Zapečene tikvice s parmezanom

Sezona finih, domaćih tikvica je taman počela i veselim joj se kao i svake godine. Novi recept za ovu sezonu su ove hrskavo zapečene tikvice sa parmezanom. Na prvi pogled izgledaju kao da su pohane, no nisu, samo su zapečene u pećnici. Osim što su jednostavne za pripremu, vrlo su ukusne i mogu se poslužiti kao prilog uz roštilj ili pečenje, ali kao i snack uz neki osvježavajući dip npr. dip od jogurta i češnjaka ili krastavaca.






2 tikvice
1 žlica maslinovog ulja
50g naribanog parmezana
50g krušnih mrvica
sol, papar

Pećnicu ugrijte na 180°C.
Tikvice operite i narežite na kolutove. Staviti ih u posudu i prelijte sa 1 žlicom maslinog ulja i dobro sve promiješajte.
U drugoj posudi promiješajte parmezan i mrvice pa posolite i popaprite. Svaki kolut tiukivce utisnite s obje strane u smjesu mrvica i parmezana i složite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Ako vam ostane smjese parmezana i mrvice pospite ju po tikvicama.
Pecite 25-30 minuta dok ne posmeđe i postanu hrskave.
Odmah ih maknite sa lima jer će u protivnom omekšati.

Print



Primjedbe

Najčitanije