Sendvič s jajima i avokadom

Ako volite sendviče sa jajima, obožavat ćete ovu kombinaciju sa avokadom. Iako nama naviklima da sendvič mora imati dobar komad nečeg mesnog i po mogućnosti sušenog ova ideja može zvučati preegzotično, možda i neprevlačno, vjerujem da bi se mnogi ugodno iznenadili okusom ovog sendviča. Jer čak ako vam avokado i nije drag na uobičajen način u umaku quacamole ovako bi vam se trebao svidjeti. U sendvičima njegov aroma nije u prvom planu, daje samo dodatnu finu notu, svježinu i sočnost svakom sendviču.






Znači, uzmite fini kruh, narežite ga na tanke kriške i lagano popecite u tosteru. Jednu krišku tanko premažite maslinovim uljem, poslažite na njega tanke kriške avokada, posolite ga i lagano popaprite, zatim idu tanke kriške tvrdo kuhanih jaja i u mojoj varijatni list zelene salate.
No, znate i sami kako to ide, u sendvič može sve, pa bi ovdje još odlično išla i koja kriška rajčice, možda tanka kriška mozzarele, umjesto zelene salate može potočarka ili radič... Što god želite, samo nemojte zaboraviti na avokado :)

U našim dućanima avokado je obično nezreo i jako tvrd. Takav avokado ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi da omekša i malo potamni i tek ga tada upotrijebite.
Dobro ga operite, pa prerežite nožem do koštice. Otvorite ga i žlicom izvadite košticu koja će se lako odovojiti. Ogulite koru, narežite ga, pa lagano pokapajte limunom da ne potamni i uživajte :).

Primjedbe

Najčitanije