Paprenjaci

I za kraj mojih ovogodišnjih prijedloga za blagdanske kolačiće - tradicionalni  paprenjak. Kolač koji je na našim stolovima još od 16. stoljeća još uvijek osvaja svojim divnim aromatičnim okusom i mirisom, te raznolikošću motiva. Drvene kalupe možete nabaviti po raznoraznim sajmovima, nije ih teško naći.
I probajte baš ovako - sa mašću koja im daje posebnu prhkost i okus. A još se uz sve to i vrlo jednostavno pripremaju. Samo pripazite prilikom pečenja jer ako ih prepečete izgubit će se ovi lijepi oblici. 







Recept sam pronašla - ovdje :)






300 g oštrog brašna

120 g masti
1 jaje
100g mljevenih oraha
85g šećera
1 žlica meda
malo soli
1 žlica cimeta
1 žlica mljevenih klinčića
na vrh noža muškatnog oraščića
pol čajne žličice papra


Od sastojaka izraditi tijesto i staviti ga u hladnjak preko noći.

Razvaljati tijesto na pobrašnjenoj podlozi na pola cm debljine i utisnuti drvene kalupe tek toliko da ostane vidljiv crtež. Izrezati nožem po crtama i peći na limu sa pek papirom 180°C oko 15 min.

Printaj recept



Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije